top of page
  • ARA Vilassar

Carola Llauró es compromet en la seva presentació a “treballar en un projecte compartit per un Vilas

ARA Vilassar ha presentat la Carola Llauró com a candidata a l’alcaldia amb una entrevista en viu a l’Estrella, amb la participació de persones que han compartit diferents facetes de la seva vida amb ella. A l’hora d’exposar les seves raons i els seus reptes, la Carola ha ressaltat la seva determinació a fer de Vilassar un lloc “on viure-hi, no només on residir-hi” i a treballar en “un projecte obert i compartit, que no deixi enrere ningú”

Més d’un centenar de persones van omplir el passat divendres 14 de desembre l’Espai de Cultura Popular l’Estrella per participar d’una entrevista en directe a la nova candidata a l’alcaldia per ARA Vilassar, la psicòloga i actual regidora d’obres i serveis, Carola Llauró. Seguint el fil de l’entrevista, que ha repassat diversos aspectes i facetes de la seva vida personal, professional, associativa i política, han intervingut persones que han compartit moments destacats amb ella. Entre elles destaquem la seva germana Marianna Llauró, l’expresident del Centre de Cultura Vilassarenc “La Massa” Jordi Casabona, l’impulsor de la secció de llengua i cultura d’aquesta entitat i membre de l’ANC Toni Llimona, la presidenta de l’AFA de l’Escola Francesc Macià Anna Quer, l’amic de l’etapa de l’institut Josep Maria Gardell ‘Yuyu’, i l’actual Alcalde Xavier Godàs.

La Carola, nascuda a Puigcerdà al si d’una família de tradició republicana (amb un avi que fou el darrer Alcalde republicà de Tremp fins que va haver de marxar a l’exili), fa el primer contacte amb Vilassar a l’etapa d’institut, i decideix establir-s’hi amb la seva parella quan es disposen a fer una vida en comú. Tal com ella mateixa va relatar, sempre ha volgut implicar-se en el seu poble d’acollida, Vilassar, més enllà d’un fet especial per qualsevol persona que esdevé mare o pare, és a dir, més enllà d’aportar dos nous vilassarencs al món, els seus fills Guillem i Martí.


Seguint la seva passió pels llibres, la llengua i la cultura, ha compaginat durant anys la seva trajectòria professional en departaments tècnics de l’empresa privada amb la participació associativa en aquest Vilassar que bull d’activitat i batega gràcies al seu teixit cívic i social, al qual ha volgut fer un reconeixement al llarg de tot l’acte. Com a sòcia de la Plataforma per la Llengua es va implicar a Vilassar com a activista de la llengua, per potenciar el català com a llengua comuna i d’inclusió de la nova ciutadania a Catalunya i al poble. També participà de la Junta de la Massa, Centre de Cultura Vilassarenc, impulsà la secció de llengua i cultura de l’entitat, i participà de l’AFA de l’escola pública Francesc Macià, de la qual en fou presidenta uns anys.

Amb el naixement d’un nou projecte polític a Vilassar, ARA Vilassar, s’implicà exactament amb el mateix objectiu que la va impulsar a la participació associativa: “si vols que quelcom es faci, millor fer-ho primer i després animar a tothom a contribuir-hi”. Expressió de persistència, constància i assumpció de compromís que evoca la famosa frase de Joan Fuster “la política, o la fas o te la faran”, present en tot l’acte. La inesperada majoria absoluta de la formació a les eleccions del 2015 va permetre reeditar l’alcaldia de Xavier Godàs, i també l’entrada de la Carola Llauró com a regidora, en un mandat marcat per un treball dur i poc agraït abocat a aconseguir que Vilassar superi la situació de crisi econòmico-financera de l’administració municipal. Avui Vilassar se’n surt, i ara toca dedicar tota l’energia a posar els serveis públics i tota l’administració al servei dels veïns i veïnes, de les associacions locals, i de la promoció econòmica, comercial i industrial del municipi. Això és el que ha fet la Carola al capdavant de les regidories d’organització municipal i d’obres i servies, i és el que vol seguir fent des de l’alcaldia de Vilassar, si s’escau, de la mà del projecte d’ARA Vilassar, projecte polític obert i compartit amb tots aquells vilassarencs i vilassarenques que se sentin seus els principis rectors de la formació: “Poble, progrés, país”.

L’entrevista va acabar amb una crida de la Carola Llauró, flamant candidata de la formació: “volem un Vilassar on viure-hi, no només on residir-hi. Durant els propers mesos volem construir amb tothom un projecte de Vilassar obert i compartit, que no deixi enrere a ningú i garanteixi l’atenció a totes les emergències socials, que aposti per l’accés a l’habitatge i a una vida digna especialment dels nostres joves i la nostra gent gran. Un Vilassar que bategui amb la seva activitat cultural, educativa, social i esportiva. Un Vilassar amb serveis públics per a tothom que siguin l’orgull dels seus veïns i veïnes. Un Vilassar amb una administració eficient i al servei del ciutadà, i una economia i un teixit comercial dinàmic i productiu. Aquest és el Vilassar que volem, i el volem fer amb els seus veïns i veïnes com a protagonistes”.



bottom of page