Resposta al recurs contra l'acord del plenari per la recuperació de la convivència

COMUNICAT CONJUNT D’ARA VILASSAR, CUP I PDECAT SOBRE EL RECURS PRESENTAT PER L’ADVOCACIA DE L’ESTAT CONTRA L’ACORD DEL PLENARI DEL 25 D’OCTUBRE PER LA RECUPERACIÓ DE LA CONVIVÈNCIA.

L’Acabem de rebre la notificació de presentació d’un recurs contenciós administratiu de l’Advocacia de l’Estat contra l’acord adoptat pel nostre Ajuntament en el plenari del passat 25 d’octubre del 2018, de suport a la Resolució 92/XII del Parlament de Catalunya d’11 d’octubre de 2018 sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència, la qual manifesta el següent:


"El Parlament de Catalunya, en defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals:


a) Insta totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política a l’Estat. En aquest sentit, reprova els actes repressius contra la ciutadania i condemna les amenaces d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals.


b) Insta les institucions i els partits catalans al diàleg, a l’acord i al respecte de la pluralitat de les diverses opcions de tots els catalans.


c) Rebutja i condemna el posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l’1 d’octubre de 2017.


d) Referma el compromís amb els valors republicans i aposta per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia."Davant d’això


MANIFESTEM:


1. Es tracta només d’una moció declarativa per donar suport a una resolució del Parlament, un posicionament del plenari com molts d’altres que han tingut lloc des del restabliment de la democràcia als ajuntaments l’any 1979.


2. Defensem la llibertat d’opinió i posicionament dels grups i les institucions com una component bàsica de la llibertat d’expressió.


3. Lamentem que l’Advocacia de l’Estat, depenent del govern central, és a dir del govern del PSOE, segueixi en aquesta línia de judicialització del conflicte, cosa que xoca amb la pretesa priorització del diàleg com a eina bàsica per resoldre els conflictes polítics. Requerim al govern del PSOE que posi ordre entre els seus òrgans davant d’aquests atemptats bàsics.


4. Demanem que totes les candidatures que es presenten a les properes eleccions municipals es comprometin a respectar la llibertat de posicionament dels diversos grups municipals.Vilassar de Dalt, 9 de maig de 2019.

2019. ARA Vilassar

SEGUEIX-NOS:

  • Blanco Icono de Instagram
  • w-facebook
  • Twitter Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now