top of page
  • ARA Vilassar

Carola Llauró, nova alcaldable d’ARA Vilassar

L’assemblea del partit elegeix l’actual regidora Carola Llauró, que rellevarà Xavier Godàs al capdavant de la candidatura el maig de 2019.

Després que l’alcalde Xavier Godàs confirmés, també en assemblea, que no renovaria com a cap de llista a les eleccions municipals de 2019, la regidora Carola Llauró és la persona que assumirà la responsabilitat d’encapçalar la llista i el repte de convertir-se en la primera alcaldessa de Vilassar de Dalt. El partit li ha fet costat en l’assemblea celebrada ahir dilluns dia 8 d’octubre de 2018.

Carola Llauró Sastre va néixer a Puigcerdà el 1974 i viu a Vilassar des de fa 16 anys. És llicenciada en Psicologia per la UB (especialitzada en els àmbits dels Recursos Humans i la Prevenció de Riscos Laborals). En l’àmbit professional s’ha centrat en la Gestió de RRHH i la Salut Laboral, mentre que en el terreny associatiu ha estat membre activa de la societat La Massa i l’AMPA de l’escola Francesc Macià (en tots dos casos ha format part de la junta directiva) i de l’agrupació local de l’ANC. També forma part de la Plataforma per la Llengua. Quant a la seva trajectòria política, el 2014 va participar de la fundació del partit ARA Vilassar i a les eleccions municipals de 2015 va concórrer com a número 7 de la llista d’aquesta formació, que va obtenir la majoria dels vots i va entrar a governar amb 7 regidors. Va assumir les carteres d’Organització Municipal, Obres Públiques i Serveis Bàsics. Milita a ERC Vilassar de Dalt des del 2017.Llauró ha afirmat que assumeix el repte d’esdevenir la primera alcaldessa de Vilassar de Dalt amb l’ànim de “continuar el projecte d’ARA Vilassar: un projecte progressista, d’esquerres, independentista i feminista, i un projecte de poble que no exclou ningú que s’estimi Vilassar: inclusiu, il·lusionant i realista”. Tot i posar al centre el municipi, Llauró ha ressaltat també “la importància del municipalisme en l’impuls per a la República Catalana”. En relació als seus primers reptes, ha assenyalat la necessitat de ”continuar aquelles accions a les quals en vam comprometre i que no hem pogut completar, però impulsant noves accions que marcaran un nou cicle”, com ara “el desenvolupament d’un model de poble que preservi un entorn natural privilegiat” alhora que “repensant el model actual de gestió dels serveis i també el desenvolupament i optimització dels equipaments municipals, per mitjà de polítiques actives que fomentin la participació dels vilassarencs”. Segons Carola Llauró, “l’experiència de govern ens permet tocar de peus a terra a l’hora de fer propostes però també ens empeny a ser creatius i assumir nous reptes”.


Al seu torn, l’actual alcalde Xavier Godàs ha dit d’ella que Carola Llauró “és una excel·lent elecció”. Segons Godàs, Llauró “va fer un pas endavant el 2015 per contribuir a gestionar el nostre municipi, un pas tant fascinant com complicat” perquè “a l’Ajuntament s’hi venia a treballar, no a lluir. Durant aquest temps ha estat al peu del canó en una matèria tan gris però tan bàsica i necessària com és l’organització municipal, les obres públiques i la prestació de serveis, camps en què -un cop superada la cotilla econòmica municipal- caldrà abocar més esforços i recursos”. L’alcalde assegura que la nova cap de llista “té les qualitats necessàries per esdevenir alcaldessa: mirada llarga, capacitat de negociar i arribar a consensos, cintura per entomar positivament i amb diàleg el conflicte, i una voluntat diàfana de donar la cara, tant si les coses rutllen com si –sobretot- han de millorar”. Xavier Godàs també ha indicat que el fet que “al capdavant de l’Ajuntament de Vilassar a partir de 2019 hi pugui haver la primera alcaldessa de la seva llarga història és un motiu més i de gran valor per desitjar tota la sort i tots els encerts a la Carola i a l’equip que vagi conformant ARA Vilassar al seu voltant”



bottom of page