top of page
  • ARA Vilassar

Cap a l’Horta Comunitària en un ple marcat pel consens

La sessió plenària celebrada a l’Ajuntament el dijous 24 de novembre va suposar l’inici d’un procés que ha de permetre crear la primera horta comunitària del municipi, però també un avenç en matèria de contractació i una nova aposta per la transparència i el rigor en els comptes municipals.

El Ple va estar feliçment marcat per les unanimitats. Unanimitats en els punts referents a treballar pautes de contractació pública als organismes autònoms municipals, en la posada en marxa de la Comissió Municipal d'aclariment de la facturació efectuada per la consultora Efial durant el període 2007-2011, i en el projecte municipal d'Horta Comunitària a la zona verda del polígon industrial PP12 Riera de Vilassar. En relació a aquest projecte, ARA Vilassar vol donar curs a la proposta programàtica d'Horta Comunitària, des del treball col·lectiu en la configuració del projecte i donant veu a aquelles persones que més en saben. Volem una horta comunitària de formació ecològica, de vincle social cooperatiu, solidària amb aquelles persones i famílies que necessiten suport alimentari i lligada a les escoles per cobrir una necessària funció pedagògica. Considerem que aquest projecte, a més, permetrà el sanejament d'un espai públic en desús en els límits de Vilassar, aspecte que, de retruc, complementarà la posada en marxa del conjunt del polígon industrial PP12 Riera de Vilassar.


Hi va haver també amplis consensos en relació als altres punts principals, però cal anotar alguns matisos: ARA Vilassar considera fonamental que en l'anàlisi de la facturació de la consultora Efial partim d'una evidència: no hem trobat a hores d'ara il·legalitats, ni el conjunt del grup municipal ha estat investigat per cap motiu. Volem que aquesta comissió rutlli i arribi aviat a conclusions definitives, transparents i convenientment publicitades. Serà una magnífica ocasió per parlar directament amb els responsables polítics i tècnics del període esmentat. En aquest tema nosaltres no estem per fer politiqueria ni acusar subreptíciament ningú, sinó per fer una feina rigorosa. Veurem si CiU i el PP són o no igualment responsables, i si es prendran aquesta comissió com una oportunitat d'aclarir dubtes o bé la utilitzaran per fer oposició de baix nivell.


Amplíssimes majories van donar-se, també, en les mocions de posició política: una, contra la judicialització de la política (només amb el vot en contra del PP); l'altra de suport a les dones víctimes de la violència masclista (només el PP s'hi va abstenir).




bottom of page