top of page
  • ARA Vilassar

Ple de tràmit amb indicis engrescadors

El ple municipal de gener serveix per continuar avançant en matèria de remunicipalització i ens porta bones notícies sobre el polígon Riera de Vilassar

El primer ple del 2016, celebrat el dijous 29 de gener (que continua, donada la proximitat amb les festes de Nadal, pocs punts de rellevància política) va servir per l’encàrrec de gestió del servei de brossa a l’empresa pública VISERMA, un pas més cap a la municipalització d’aquest servei que esperem materialitzar al llarg del mes de febrer. La resta de punts, de tràmit, van generar poc debat: PAE Maresme per fomentar la indústria de la comarca, ratificació dels nous estatuts del Consorci per la Normalització Lingüística, i adhesió al Pla de Xarxa de Governs Locals 2016-19 per poder optar a ajudes de la Diputació de Barcelona.


A la sessió també es van discutir dues mocions declaratives: una impulsada per ARA VILASSAR (amb CDC i CUP) contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, i una altra de la CUP per fer front als atacs masclistes envers les dones que desenvolupen acció política.


Com a notícia positiva cal destacar l’anunci que va fer el regidor d’economia de l’inici d’obres d’ampliació de l’empresa RutPerfil al polígon; es reactiva el desplegament del polígon Riera de Vilassar i ja disposem de calendari per a la finalització de les obres que l’han de posar a punt per al seu desenvolupament.


En relació a l’apartat de precs i preguntes ARA Vilassar vol fer un seguit de consideracions al voltant del Pressupost Municipal 2016: el nostre grup accepta que els terminis de presentació d’al·legacions haurien pogut ser més amplis (és un propòsit de millora que ens fem de cara al 2017), però no hi va haver voluntat d’esquivar la discussió, i tots els grups van tenir temps més que suficient d’estudiar el pressupost i fer les al·legacions que consideressin oportunes. En segon lloc reiterem que en un context de davallada del conjunt del pressupost s’ha mantingut i fins i tot augmentat la prioritat envers l’acció social i refermem la voluntat de culminar els diversos projectes endegats i mantenir les polítiques de suport a l’esport, l’educació i la cultura. La millora de la via pública i el desenvolupament econòmic en la línia de la indústria i el turisme són els altres grans propòsits del pressupost.


Més informació aquí:


En darrera instància, respecte dels comentaris concrets sobre la partida que es destina als serveis d’atenció als animals cal dir que és un servei obligatori pels municipis en el qual s’està invertint (nou refugi per a gossos i gats) per millorar-ne les condicions i assegurar un estalvi de recursos a mig termini. També vam expressar la voluntat de donar resposta a les necessitats de personal de suport al comerç local i a la cultura i festes, malgrat les limitacions pressupostàries.


bottom of page