top of page
  • ARA Vilassar

Cap a una millor gestió dels serveis a les persones

Els punts aprovats al Ple Municipal de novembre certifiquen la voluntat rotunda d’ARA Vilassar d’optimitzar recursos i afinar els mètodes en aquesta direcció.

El gruix central dels temes abordats en el ple de novembre de l’Ajuntament, celebrat dijous dia 26, posava de manifest una línia de treball que serà estratègica al llarg del mandat, i que ja s’havia començat a desplegar al programa electoral d’ARA VILASSAR i a l’avantprojecte del PAM (que s’està sotmetent a consideració ciutadana aquestes setmanes): com a poble necessitem determinar de forma clara la cartera de serveis públics que oferim al ciutadà i en aquest marc definir les prestacions i el cost de cada servei. I fent un pas més enllà, traçar les fases necessàries per una millor gestió que garanteixi un increment de la qualitat dels serveis públics municipals. I finalment, sotmetre-ho tot plegat a l’avaluació dels ciutadans.

El govern d’ARA Vilassar proposa un camí que hauria de conduir a una gestió municipal directa, amb més control públic, de tots els serveis. És un repte que podem entomar i assumir en perfectes condicions com a Ajuntament, i confiem en les persones que des del punt de vista tècnic ho hauran d’implementar. Apostem per una progressiva municipalització de serveis sota criteris de rigorositat en la gestió dels recursos públics, l’establiment d’uns sistemes d’avaluació de cada servei i la publicació escrupulosa de tot plegat.

El Ple va aprovar la creació d’una Comissió Municipal d’Avaluació dels Serveis Públics, i va començar el procés de municipalització dels serveis de reparació i manteniment de la via pública, l’espai públic i els equipaments municipals i del servei de recollida de la brossa; tota una declaració d’intencions sobre la qual s’informarà amb detall al llarg de les properes setmanes i mesos, però que d’entrada ens permeten anunciar un estalvi anual de 18.000€ en el servei de reparació i manteniment de la via pública, l’espai públic i els equipaments municipals i un estalvi anual de 150.000€ en el servei de recollida de brossa, garantint que les families vilassarenques que hi treballen ho seguiran fent i amb una previsió de recursos per a la millora progressiva dels serveis inclosos. L’evolució que ha patit l’empresa pública municipal de serveis arran de la crisi ha aconsellat donar una nova orientació als serveis bàsics que prestava amb condicions més econòmiques i de més qualitat que la gestió externa.

Celebrem que aquest relat hagit obtingut un ampli consens polític i social, visualitzat amb l’aprovació de tots els punts del ple d’aquest mes per 10 dels 13 regidors (ARA Vilassar, PSC i CUP). I remarquem que fins i tot els que no hi han donat suport – CiU i PP - han justificat el seu vot en una suposada improvisació, i no pas per una discrepància en la línia política.

El ple també va tractar altres qüestions d’interès, com l’aprovació d’un protocol propi de prevenció i actuació davant l’assetjament que puguin patir els treballadors i treballadores municipals, l’adhesió a la Xarxa de Memòria històrica i Prevenció del Feixisme “Mai Més”, que lideraran el Museu i la Filferrada amb la participació dels centres educatius, i el suport a la declaració d’inici del procés cap a la República Catalana aprovada al Parlament a la passada sessió del 9 de novembre.


bottom of page