top of page
  • ARA Vilassar

Un Ple de respecte i àmplies majories

El contingut polític del ple municipal de setembre va recaure en les mocions, que van posar de manifest majories sòlides en matèria de solidaritat i país


A la sessió ordinària del ple municipal de Vilassar de Dalt del mes de setembre, celebrat el passat dijous 24, es va aprovar per unanimitat una moció solidària amb els refugiats. Subratllem que el text aprovat reclama els recursos i la planificació necessària a les administracions competents per tal de garantir l’acollida, d’una banda, i la necessitat d’elaborar un pla d’acollida local per tal de sumar els esforços públics, cívics i privats en una acció concertada per tal de superar aquest drama humà. Ressaltem així mateix que l’Ajuntament fa l’oferiment formal d’una llar per a sis persones amb els dispositius de salut, educació i inserció social garantits.


El ple també va aprovar per amplíssima majoria una moció presentada per la CUP sobre la defensa d’una gestió sostenible del litoral i la regeneració de les platges, amb el sol vot en contra del PP.


D’altra banda va prosperar una moció impulsada inicialment per ARA Vilassar, i després presentada conjuntament amb CDC i la CUP, sobre el caràcter plebiscitari i constituent de les eleccions del 27S; aquesta moció va ser aprovada per 11 vots a favor, una abstenció (PSC) i un vot en contra (PP). Conseqüentment es va rebutjar a continuació -per una majoria de 12 contra 1 (PP)- la moció que presentava la regidora popular en defensa de la unitat d’Espanya. Val a dir que la moció va suscitar al Ple un ambient de protesta democràtica que en tot moment es va desenvolupar amb el degut respecte democràtic, un fet que marca la diferència respecte de les diatribes unionistes.


En el capítol econòmic es van aprovar un conjunt de punts de tràmit: el nou inventari valorat de béns de l’Ajuntament (per posar al dia la comptabilitat i amortitzacions); modificació de partides del pressupost per poder completar inversions en marxa (com el nou refugi d’animals o la rehabilitació de la nau vella de can Manyer); aplicació de part del superàvit 2014 per dotar de partides despeses pendents (com pagar part de la paga extraordinària del personal suprimida el 2012); o regularització del pressupost de la dissolució del organisme de l’emissora municipal per passar a gestió directa en compliment de la nova normativa estatal.

També es va procedir a nomenar els membres pendents del Consell Rector del Museu a proposta del Consell de Gestió:

  • Persones de reconegut prestigi: Xavier Vilà, Àngels Solà i Joaquim Graupera.


  • En representació dels col·laboradors: Jordi Gomis, Marc Pons i Xavier Soriano.


  • En representació de grups associats: Joan Abril (La Llançadora), Gonzalo Berger (Filferrada) i Agàpit Borràs (Grup de Treball Guastavino)


Finalment consignem l’acceptació per part del govern (arran d’un punt a l’apartat de precs i preguntes) d’aportar amb precisió els números dels festivals Vilazari i Revela-T, posant de relleu la idoneïtat d’aquests festivals, el seu encaix en una estratègia de promoció de la vila, i garantint-ne una gestió eficient.



bottom of page