top of page
  • ARA Vilassar

Una organització a l’alçada dels reptes

El Ple Municipal dóna carta de naturalesa als primers arguments programàtics del nou govern en matèria d’organigrama i estructura.


ARA Vilassar va defensar amb vehemència durant la campanya la necessitat que el municipi es dotés d’un govern i d’un organigrama sòlid i capaç. El Ple Municipal extraordinari d’Organització de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, celebrat dijous 2 de juliol, va servir per materialitzar alguns d’aquests propòsits, propòsits que ara assumeix el nou govern. S’hi portaven a aprovació i es donava compte d’aspectes organitzatius tan substancials com el cartipàs municipal, les retribucions i dedicacions dels càrrecs electes o la representació en òrgans col·legiats, àmbits tots ells amb què ARA ha volgut imprimir, només començar el mandat, la seva voluntat inequívoca de dotar la corporació dels instruments i el funcionament més adequats a les necessitats del municipi.

Pel que fa a les atribucions de l’equip de govern, l’acció transversal que es busca es reflecteix en la mateixa estructura, amb una alcaldia (a mans de Xavier Godàs) que assumeix essencialment tasques de representació, coordinació global i desenvolupament de projectes estratègics i amb dues tinences d’alcaldia (per a Pau Morales i Benet Oliva) que tenen també una funció de coordinació de grans àrees: comunicació, comunitat i espai públic; i economia, territori i promoció, respectivament. Dins de la primera, Carola Llauró assumeix la Regidora d’Organització Municipal, Obres Públiques i Serveis Bàsics, mentre que M. Lluïsa Ruhí serà la titular d’Atenció Social, Salut Pública i Educació. I en la segona gran àrea hi treballaran la Paula Lloret com a Regidora de Turisme, Cultura, Infància i Joventut i Josep Carlos Babot al capdavant de les regidories d’Esports, Comerç i Empresa, i Seguretat.


Paral·lelament a aquesta assignació de carteres s’han introduït algunes modificacions a l’estructura anterior que obeeixen a motivacions ideològiques: les Aules de Dansa, Música i teatre passen a integrar-se dins la regidoria d’educació, així com les entitats d’educació en el lleure. També s’ha optat per unificar les regidories de Cultura i Festes, amb el benentès que les festes locals i la cultura popular són totes dues expressió de patrimoni immaterial i bé cultural del nostre poble. Finalment hem cregut oportú també conferir un nou relleu a la regidoria de comunicació a fi que esdevingui una àrea cabdal en aquest mandat, i l’hem associada al binomi participació/implicació i a l’espai públic, tota una declaració d’intencions.


En el capítol de les retribucions les modificacions que s’han portat a aprovació segueixen la línia austera del mandat 2011-2015. De fet, el conjunt de retribucions dels membres del govern suposen únicament un increment anual de 1.166,32 €, un 0,961% respecte de les despeses globals en retribucions el 2014. El context econòmic de l’Ajuntament és el motiu pel qual la remuneracions estan molt per sota de les recomanacions de les entitats municipalistes, molt particularment la de l’Alcalde, i també són força més baixes respecte de tots els municipis maresmencs de proporcions similars al nostre. L’única novetat significativa és el reconeixement de responsabilitat de les dues Tinences d’Alcaldia, que en aquest nou mandat tenen funcions de coordinació de les àrees respectives. Les retribucions en números les teniu en la moció adjunta.


Per últim, pel que fa als representants de la Corporació a òrgans col·legiats la proposta d’acord que presenta el govern obeeix a dues raons: la voluntat que les capacitats que es recullen dins el col·lectiu humà d’ARA Vilassar tinguin el seu reflex en aquests òrgans i, d’altra banda, que aquest nou espai polític es mantingui viu i implicat en la gestió municipal a través d’aquesta participació directa (i no remunerada).


ARA Vilassar aposta per un govern cohesionat, sòlid, i amb una gran vocació de transversalitat. I aposta per un ajuntament que disposi d’una organització a l’alçada dels reptes que afronta el municipi.




bottom of page