top of page
  • ARA Vilassar

Nit estrellada

ARA Vilassar omple l’Estrella de vilassarencs i d’il·lusió en la presentació de la seva llista



El nou espai de l’Estrella va viure la nit del divendres 17 d’abril la seva primera nit d’esplendor d’ençà que ha encetat la nova etapa com a equipament polivalent municipal: s’hi presentava en societat la llista d’ARA Vilassar que acudirà als comicis del 24 de maig i s’hi explicaven els primers arguments programàtics. I la sala es va omplir: més de 250 veïns i veïnes van acudir a la cita interessats a conèixer el nou projecte polític i sobretot compromesos amb el futur del municipi.


El format de la vetllada ja era tota una declaració d’intencions: un sopar cooperatiu (amb aportacions dels membres de l’equip i una exuberant fideuà cuinada in-situ per l’Aleix Duñó), parlaments (a càrrec dels 8 primers llocs de la llista), i tot plegat amb una banda sonora DO Vilassar, a cura de la refinada banda Fat Daphnis Orkestra i de l’eclèctic DJ Edu. Un ocasió, doncs, propícia per reivindicar de la forma més amable i festiva allò que en última instància ens reunia a tots en aquell indret: la voluntat d’assolir plegats el millor per al poble.


Presentava l’acte en Denis Fornés, tot un referent al municipi en l’àmbit cultural i dels espectacles. I van parlar, per aquest ordre, la Maria Lluïsa Ruhí (número 5 de la llista), en Josep Carlos (6), en Pau Morales (2), la Carola Llauró (7), en Benet Oliva (3), la Paula Lloret (4), en Cèsar Carmona (8) i en Xavier Godàs, cap de llista d’ARA Vilassar i actual alcalde. Tots ells van repassar, resseguint diferents àmbits de gestió, la feina feta al llarg de l’últim mandat i van assenyalar ja alguns dels primers compromisos importants de cara als pròxims quatre anys. Pel que fa al balanç tots van coincidir a destacar les dificultats immenses amb què ha topat l’actual consistori i el mèrit que representa haver-hi fet front sense retallar serveis a la comunitat i, a més, havent estat capaços de continuar desplegant una política ambiciosa, imaginativa i eficaç en terrenys com la promoció econòmica i turística, l’activitat cultural, l’esport, les infraestructures o les polítiques de joventut. Arguments, tots ells, que posen les bases –com es va dir a l’hora de parlar de futur- del que hauria de passar a partir d’ara: així, en tots els camps es va insistir en la voluntat de continuar combatent les estretors econòmiques mai per mitjà de les retallades sinó per mitjà de l’acció tossuda al servei dels vilassarencs: renegociant deutes, buscant noves fórmules de finançament, explorant noves fonts d’ingressos... però sense fer ni un pas enrere al carrer i amb la gent.


Xavier Godàs, que va tancar els parlaments, ho va resumir i ho va explicar remetent-se a un determinat sentit de poble que ha distingit històricament Vilassar, barreja del seu caràcter industrial i emprenedor i el seu frondós llegat cultural i patrimonial: una “doble ànima”, va dir, que conforma una identitat orgullosa i combativa i que no es conforma amb residir al municipi, sinó que hi vol viure. Amb totes les conseqüències.



bottom of page