top of page
  • ARA Vilassar

Un repte apassionant

ARA Vilassar es conjura en la seva jornada programàtica per encetar un nou cicle polític a Vilassar de Dalt.

El dissabte 21 de març passat les antigues escoles de Can Pons van acollir la jornada programàtica oberta d’ARA Vilassar. Al voltant de 55 persones van prendre part d’una matinal de debats que havia de servir per assenyalar els eixos principals del programa amb què aquesta formació acudirà a les pròximes eleccions municipals de Vilassar de Dalt. Es van constituir 8 taules sectorials, que van treballar per separat en una primera fase, i seguidament es van exposar les conclusions de cada taula en una sessió de treball col·lectiu. En aquesta segona fase es va fer palès el sentiment compartit per tots que la feina feta al govern del municipi els últims quatre anys i el bagatge acumulat no poden ser en cap la coartada d’una pròrroga sinó l’embranzida per a una nova etapa carregada d’ambició.

En concret les taules de treball es dirigien, respectivament, a debatre sobre els grans àmbits de la gestió municipal. Així, els participants van tenir l’ocasió de fer diagnosi i aportar propostes sobre esferes com l’educació, els serveis socials, la promoció econòmica o la joventut però també sobre qüestions d’organització interna, transparència o participació ciutadana.

Tot i que el treball programàtic continuarà les pròximes setmanes –en que es buscarà completar el recorregut per totes les àrees municipals i afinar en mesures concretes- els debats d’aquesta jornada ja van proporcionar una relació àmplia d’aspiracions i propòsits en tots els terrenys, que farem públiques un cop s’hagi enllestit el programa electoral d’ARA Vilassar. Amb tot, hi ha un seguit de conceptes que van repetir-se en la majoria de les taules i que van acabar presidint, d’alguna forma, la relació final de conclusions: la voluntat de fer un pas endavant en matèria de transversalitat de les actuacions (implicació de totes les àrees); la necessitat de buscar no només la participació dels ciutadans sinó també i sobretot la seva implicació; l’oportunitat de repensar el model organitzatiu de l’Ajuntament a fi de fer-lo més operatiu i més fidel a les aspiracions del govern; el repte d’aproximar al màxim i fer més amable l’administració als veïns; o la intenció de teixir el màxim de complicitats amb el món associatiu, comercial i industrial, formalitzant fins i tot acords de gran abast, per tal d’optimitzar recursos i equipaments i explotar sinergies.

Xavier Godàs, l’actual alcalde del municipi i membre d’ARA Vilassar, va reblar aquest conjunt d’aspiracions en la seva intervenció final: “no ho tenim fàcil”, va apuntar, “però el repte és apassionant: hem de ser valents per tal de fer un salt qualitatiu en l’organització i el servei, i assolir un model de gestió capaç de mantenir i reforçar un sentiment que ens distingeix de molts altres municipis: els vilassarencs no residim a Vilassar; els vilassarencs hi vivim”. Segons Godàs, la voluntat d’ARA Vilassar de governar no respon a un esperit continuista i acomodatici sinó que busca, a partir de l’experiència, “iniciar un nou cicle a Vilassar de Dalt”.

Els pròxims dies l’assemblea de la formació procedirà a confeccionar l’equip de persones que conformaran la llista electoral i a elegir el seu cap de llista.

bottom of page