top of page
  • ARA Vilassar

Gran acollida popular a ARA Vilassar

La sala d’actes de la Biblioteca de Can Manyer va omplir-se ahir per donar la benvinguda al nou partit polític vilassarenc ARA Vilassar, que concorrerà a les pròximes eleccions municipals. L’acte s’havia plantejat com una primera exposició de motius i arguments que ara s’aniran desgranant durant la pre-campanya i la campanya electoral; ARA Vilassar va explicar d’on prové el nou projecte, com es justifica la creació d’aquesta nova formació plural i quins són els propòsits que la menen.


Presentava l’acte el periodista vilassarenc Joaquim Aguilar, que va donar pas a les intervencions de quatre ponents: Aleix Duñó, Paula Lloret, Rosachely Roa i Ramon Pujol (provinents de les quatre branques que ara conflueixen a ARA: un col·lectiu de ciutadans no adscrits a cap partit i membres dels partits GEVD, OXV i ERC, que han governat en l’últim mandat). Cadascun d’ells va desenvolupar els principals arguments del projecte a partir de quatre grans àmbits: el compromís d’ARA amb els nous reptes democràtics i la participació ciutadana; el respecte per l’espai públic i el territori (des d’un punt de vista cívic i patrimonial) i l’atenció prioritària a les persones que l’habiten; l’esforç per mantenir i engrandir el caràcter emprenedor i industrial del municipi, vetllant alhora per augmentar els recursos econòmics i eixugar el deute municipal sense retallar en serveis; i, finalment, l’aposta ferma d’ARA de treballar per les aspiracions nacionals del país i l’assoliment de la independència de Catalunya.


Unes 220 persones –algunes van haver de seguir l’acte des de fora de la sala d’actes- es van donar cita al nou espai de Can Manyer, que acull la biblioteca municipal, en aquest acte de presentació. Entre elles, naturalment, membres destacats de les tres formacions que ara s’apleguen sota la nova denominació, com Xavier Godàs, Benet Oliva o Xavier Yelo, alcalde i regidors respectivament de l’actual equip de govern. També hi havia polítics comarcals, com el diputat masnoví al Parlament per ERC Pere Aragonès (els vots que reculli ARA Vilassar el 24 de maig computaran a nivell nacional per aquest partit).


Després de donar a conèixer al públic les seves credencials, ara el partit continuarà treballant en definir l’estructura interna, en l’explicació pública del seu projecte i captació d’adhesions, i en l’elaboració del programa electoral.




_VDD5409-RETALL.jpg
bottom of page