Afinem en organització i insistim en polítiques d’habitatge

4 Apr 2016

El ple municipal de març va servir per donar carta de naturalesa a un nou cartipàs que busca afrontar la gestió per projectes i de manera transversal, i també va suposar l’adopció de mesures significatives en matèria d’habitatge. En l’àmbit cultural es va segellar un nou conveni amb el festival Revela-T, un dels principals arguments de futur de la marca Vilassar

 

La primera part del ple municipal de març, celebrat el dia 31, constava de diversos punts per assabentar els grups i el conjunt de vilassarencs de diversos acords, convenis i canvis municipals. El capteniment del govern ha estat possibilitar un debat públic diàfan i serè sobre qüestions d’interès. Es va donar compte dels canvis en el cartipàs municipal, fet per raons de disponibilitat, encaix, compactació d’àrees i priorització d’allò que trobem fonamental per desenvolupar aquest mandat a partir del debat públic del PAM. A grans trets, Alcaldia assumeix projectes estratègics, la tinença d’alcaldia de comunicació i espai públic assumeix les responsabilitats en matèria de cultura i festes, i la regidoria d’organització municipal i serveis bàsics entoma la gestió i els projectes d’eficiència energètica del conjunt d’equipaments municipals.

 

En aquesta primer tram de la sessió es va abordar l’acord assolit amb EspaiFoto pel conveni del Revela-T; l’equip de govern va defensar l’interès municipal en la continuïtat d’una fórmula d’èxit com ha estat el festival de fotografia analògica, un esdeveniment singular que exporta Vilassar al món i que implica a molta gent del poble. Es dóna curs d’aquesta manera als nostres compromisos programàtics pel que fa a organització d’esdeveniments. La importància del Revela-T va més enllà del govern. Malgrat les discrepàncies en les formes de gestió expressades per altres grups municipals, tots van coincidir en la importància de mantenir aquest festival a Vilassar. Aquest és el capital que hem de preservar, garantir la implicació de tots i totes en el Festival, millorar la seva gestió, el seu finançament, tant públic com privat, i el seu vincle amb la comunitat local.

 

Una segona part del ple versava sobre una matèria fonamental, la política pública municipal d’habitatge. Com a punt de partida en la definició d’aquesta política que s’haurà de construir entre els diversos agents, es van posar sobre la taula dues propostes: per una banda, una ordenança reguladora d’habitatges desocupats que fiscalitzi i gravi els habitatges buits propietat de grans tenidors (persones jurídiques), per aconseguir que es posin en circulació al mercat o s’incloguin en projectes com la masoveria urbana o les cases de pas. En aquest sentit ja s’han iniciat les converses amb Bankia per reobrir abans d’estiu les cases del Ravalet. Per altra banda, es va deixar sobre la taula per manca de documentació, degut a un error humà de secretaria, la proposta de conveni de col·laboració per a l’impuls d’una cooperativa municipal d’habitatge. Es tracta de fomentar una nova cultura de l’habitatge a partir de fórmules cooperativistes, dirigit, prioritàriament, a joves que es vulguin emancipar i a persones grans que viuen en habitatges sobredimensionats i poc accessibles. En seguirem parlant al proper ple.

 

La tercera part del ple sotmetia a debat una ordenança de circulació que, donada la situació de dificultats econòmiques, rebaixa les sancions lleus de 100 € a 60 (les greus no són de regulació municipal). Es va aprovar per una majoria àmplia, de la mà del govern (ARA), la CUP, el PP i el PSC.

 

Per últim, ARA VILASSAR va donar suport a la moció del PSC de mesures contra el canvi climàtic i a la de la CUP per retirar honors a Felip VI, mentre que vam rebutjar una moció del PP de defensa de les diputacions provincials. També vam arribar a un ampli consens per integrar a l’actual Pla d’Igualtat de Gènere les propostes de la CUP a la seva moció sobre la qüestió, de manera que revisem el Pla, actualitzant-lo i millorant-lo en tots els aspectes que comporten una acció per garantir la igualtat entre homes i dones –i el respecte per les serves diferències- en el funcionament de l’administració i en l’elaboració de polítiques.

 

L’objectiu d’ARA Vilassar de cara als pròxims plens és anar descabdellant punts programàtics fonamentals. I concretament: tancar la titularitat pública del cementiri i acabar garantint l’obertura dels horts de Can Jaumetó per a adequació de pàrquing públic a precari, donant servei als verals de Can Salvet i el Casc Antic. Continuem.

 

 

 

Please reload

2019. ARA Vilassar

SEGUEIX-NOS:

  • Blanco Icono de Instagram
  • w-facebook
  • Twitter Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now