top of page
  • ARA Vilassar

Xavier Godàs ofereix diàleg en la seva investidura

L’alcalde de Vilassar de Dalt pren possessió del càrrec anunciant voluntat de consens i assegura que la seva majoria absoluta no serà “per passar el rodet”


Dissabte 13 de juny es va constituir l’ajuntament de Vilassar de Dalt per al mandat 2015-2019 i es va conformar també el nou govern, a mans d’ARA Vilassar, que va obtenir una majoria absoluta de 7 regidors en les eleccions del 24 de maig. Una majoria absoluta, però, tal com va anunciar l’alcalde Xavier Godàs en el seu discurs d’investidura, que en cap cas “passarà el rodet” sinó que buscarà teixir complicitats amb tots els grups que apostin per fer “contribucions” als reptes que afronta el municipi.


Seguint el protocol preceptiu i després que es constituís la mesa d’edat (formada pels regidors d’ARA Maria Lluïsa Ruhí i Pau Morales) els 13 regidors del plenari van prometre o jurar el seu càrrec i després es va procedir a la votació del nou batlle, càrrec que ostentarà novament Xavier Godàs, cap de llista d’ARA Vilassar, gràcies als vots dels 7 electes que conformen el seu grup municipal. Després d’això els diferents candidats van procedir a fer un parlament i, en el seu discurs, Godàs va manifestar d’entrada un agraïment rotund a tots els regidors que van governar amb ell en l’anterior mandat i que ara no formen part del plenari. Després va parlar de futur i de treball, i va assegurar que el seu govern, a pesar de tenir 7 regidors, “no aplicarà una filosofia de majoria absoluta” sinó que buscarà sistemàticament “el diàleg i el consens” en tot allò que hagi de contribuir a l’avenç del municipi en les seves prioritats. En aquest sentit va assenyalar que el mandat 2011-2015 “havia estat el més difícil per a Vilassar de tota la democràcia”, i va expressar la seva voluntat que els pròxims quatre anys puguin consumar-se totes aquelles accions pendents a fi que tots els vilassarencs puguin arribar al 2019 “satisfets”. Amb aquest objectiu va parlar de la necessitat que es continuï construint un municipi que faci bandera de “la seva forma de ser”, capaç d’explotar “el pou de d’oportunitats i potencialitats” que acumula i que mantingui la seva idiosincràsia “allunyada del model de ciutat dormitori”. La primera mesura que va anunciar, en el marc d’aquestes voluntats, va ser l’elaboració d’un Pla d’Actuació Municipal que s’escometrà d’una manera oberta amb aquells grups que hi vulguin contribuir. També va anunciar que l’Ajuntament “desenvoluparà les eines necessàries” a fi millorar el servei públic que presta i la relació que manté amb els ciutadans.


ARA Vilassar es congratula finalment del caràcter nítidament sobiranista que adopta el nou plenari, on 11 dels 13 regidors van prometre el seu càrrec manifestant explícitament el seu compromís amb les aspiracions nacionals de país i la seva disposició a treballar per un futur Estat sobirà i independent.



bottom of page